DE   NL
MENU

Onze partners

Verheug u op een wonderbaarlijke tijd in Winterberg

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

365 dagen heeft het jaar. En precies zo veel redenen zijn er om naar Winterberg te reizen. Wellness, biken, skiën – eenvoudig vakantie beleven!

Ontdek schilderachtige plaatsen, met intact dorpsleven en een kernstad met ontelbare mogelijkheden voor uw vrije tijd, sportplaatsen, veelzijdig cultureel aanbod, shopping, nachtleven en veel interessante historische details. Ingebed in het zacht glooiende landschap van het Sauerland.

Keer op keer is er iets nieuws te beleven. Kijken, verbazen en begrijpen. Natuurspectakels bewonderen, ontspannen en gewoon reusachtig plezier hebben. Ga eens op ontdekkingsreis.

Het Panorama-restaurant Winterberg ontvangt u met een moderne en tegelijk gezellige mix uit restaurant en café. Geniet van de vers toebereide à la carte gerechten, in huis gebakken taart, verse wafels en Italiaanse koffiespecialiteiten.

Dat is sneeuwpret en sport in premiumuitvoering: snowboarders, wintersportbeginnelingen en ouders met kinderen zullen de negen gemakkelijke stoeltjesliften weten te waarderen, waarmee de wintersporters snel en veilig de berg op worden gebracht.

De meest moderne techniek wordt in het Skiliftkarussell ook voor het besneeuwen en het pistenonderhoud toegepast. Voor sneeuwzekere en optimaal geprepareerde pisten.

Eenvoudig sprookjesachtig beleven kinderen de winterdagen in het Skiliftkarussell. Boven het gehele Herrloh-gebied bevindt zich een bont kinderland. Ook in de Remmeswiese wachten kleurrijke figuren, poortjes en een “vliegend tapijt”. Een reuzepret voor kleine sneeuwhazen zijn bovendien de twee rodelhellingen met eigen rodellift.

Een wandeling door de boomkruinen, een glijpartijtje in het groene landschap en sight-seeing op Segways: de Winterberger Kappe is geen berg als ieder andere.

Indrukwekkend is de moedige constructie van de 20 meter hoge panorama-belevenisbrug. Eekhoorntje Kappi begeleidt gezinnen over het natuurbelevenispad.  En wie het graag flitsend snel heeft, raast via de zomer-rodelbaan door bochten, over bruggen en jumps zo’n 700 meter het dal in. Voor Mini-cars, baggers en Euro-Bungee zijn de Kids telkens weer enthousiast.

Aan de andere kant nodigt het klimbos uit tot klimmen en balanceren. Balanceerbalken, bruggen, netten, kabelbanen en veel verdere attracties dagen de gasten uit.  Voor de jongere gasten is er een kinderparcours.

Spannend zijn ook de Segway-toeren met toerbegeleiding langs de sportplaatsen en bezienswaardigheden van Winterberg. Wie het liever gemakkelijk heeft, reist met de „Kappe Express“ en laat zich Winterberg door de grote panoramaruiten van dit treintje tonen.

Het Hostel Erlebnisberg Kappe heeft 50 kamers met in totaal 148 bedden te bieden. Daaronder zowel kamers met twee of drie bedden alsook met meer bedden per kamer. De helft van de kamers beschikt over een eigen badkamer met douche en WC. Enkele kamers zijn alleen van een wastafel voorzien.

Met in totaal zes gemeenschaps- en conferentieruimten biedt Hostel Erlebnisberg Kappe voldoende plaats voor groepen, verenigingen en schoolklassen tot 150 personen.

WLAN staat de gasten kosteloos ter beschikking.

In het Bikepark Winterberg is alles voor het mountainbiken beschikbaar, hier kun je je rijtechniek verbeteren of gewoon plezier hebben. Naar boven gaat het samen met de bike per lift, naar beneden via de tien kilometer professioneel aangelegde afdalingstrajecten. Het Bikepark Winterberg is trefpunt voor de Europese Mountainbike-scène. Maar ook minder goed geoefende coureurs zijn hier al prima naar beneden gekomen. Leer de juiste rijtechniek in een cursus met ervaren guides. Bikes en protectoren kunnen in de Bikestation worden gehuurd.

Op aanvraag biedt het Bikepark Winterberg touren met begeleiding aan.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

De VELTINS-IJs-Arena behoort tot de modernste en snelste ter wereld. De beste bobcoureurs, renrodlers en skeleton-sporters ter wereld hebben hier elke winter weer in spannende races hun kunnen gemeten. Het ijskanaal is de thuisbaan van ex-Europakampioen René Spies en wereldkampioen Sandra Kiriasis. Duizenden toeschouwers beleven hier elk jaar weer de schaats-sterren live en in directe nabijheid.

+4929819296433
Schrijf een e-mail
Openingstijden